Pages

Monday, March 28, 2011

Oh My God....Sumpah aku takkan makan...

Kejadian kira-kira pukul 1 (lunch hour)

Ade 1 restoran tu...salah satu menu fames ialah roti tempayan...maybe agak famous jugak la kedai tu coz asal lunch hour je confirm full... maybe sebab kesedapan makanan kat kedai tu ataupun kerana tempatnye yang strategik kat tengah2 bandaraya,.... Pernah jugak hari tu suggest kat my fren tu "nanti boleh jugak kita cuba makan kat sini, nampak macam best je kan, lagi pun dekat sikit, boleh jimat mase...." my fren pun kate "ok jugak nanti kita cuba"......

Nak dijadikan cerita sorang mber ni berdiri kat tepi kedai tu sementara tunggu saya  datang ambil untuk kuar lunch same2, kedai tu cuma kat bawah opis dia je... so nak tak nak kenalah tunggu kat situ jugak sebab mase tu hujan agak lebat... sambil duk tunggu, my fren ni duk  memerhati keadaan sekeliling, lepas tu my fren terperhatikan kedai sebelah tempat yang dia berdiri tu.... Kebetulan meja tempat buat roti tempayan duk dihadapan kedai dan dekat pulak dengan tempat my fren tu berdiri .... dan my fren pun terlihat la adengan2 tersebut........

Adengan Pertama :
Masa tu my fren tengok la tukang buat roti tempayan tu tengah mengelap meja tempat menebar roti tempayan tu..... and then

Adengan Ke-2 :
lepas lap meja tu, tukang buat roti tu lap pulak lengan dia (kiri n kanan) yang berbulu dengan kain yang sama dia buat lap meja tu tadi.... ish..ish...ishhhh dan

Adengan Ke-3
Lepas dia lap kedua2 tangan tu, tukang buat roti tu lap pulak meja yang dia gunakan untuk buat roti tu...... dan menunggu pesanan seterusnya....... eeeeee tak sanggup aku......

Lepas tu, aku pun sampai kat tempat kejadian, my fren ni tadi cepat2 masuk dalam kereta n dengan excitednye dia cerita..... ayat pertama kuar dari mulut dia 'sumpah aku takkan makan kat kedai tu'......
Dengar dia cerita pun dah naik geli, klu tengok sendiri tak tahulah.......

Moral of the story : Klu nak p makan kat luar tu, pandang dulu kiri-kanan supaya takde aksi-aki yang mencurigakan.... senang cerita masak kat aje la kat umah, so takde la kita was-was kan...

Tapi time teringin nak makan roti tempayan pandai ke nak masak roti tempayan sendiri....hehehe, lagi senang cerita tak payah makan roti tempayan la, makanan lain lagi banyak kan?....

Memang sedap tapi.......

8 comments:

Sekamar Rindu said...

roti nan yg best...

** flo ur blog

Sya_Cda said...

memang best tapi...........

il ya na said...

hahaha sanggup blah tu, tapi tu la bersihkan guna lengan tu mcm eeeeuuw sket laa

Sya_Cda said...

hihihi tau xpe.... mmmg eeeeuuuuwwww..xsggup rsenye bile tkenangknnya..hihi

eB ezrin said...

adeii... sbb tuh kot, eB dh kureng kedao mamak nih... geli...

Sya_Cda said...

hihihi...tau xpe... td kn tertgk sekali lg aksi2 tu...tp pelik still ramai yg mkn kt kedai tu...takkan org lain xperasan kot....pelik2..hihi

yay@azidie89 said...

eeeww..loya tekak bila baca..hehe
pasni nak makan kat luar kne berjagajaga =)

Sya_Cda said...

yess thats right... klu nk msuk kedai mkn tu pndang kiri kanan dulu...hihihi

Mesti Suka Baca Ini Jugak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...