Pages

Thursday, June 23, 2011

Excident Lagi...............Salah Siapa??

Olaa.... selamat hari khamis semua.... Mulakan hari anda dengan senyuman..... 

SyaCda baru je lepas berborak dengan My Lovely Nenek pasal excident dekat dengan umah SyaCda jugak... seorang budak dilanggar dan telah meninggal di tempat kejadian (semoga rohnya dicucuri rahmat),budak tu dilanggar coz pemandu kereta  terbabit kejar lampu... dan semalam pulak mber ofis SyaCda cerita dia, excident depan mata dia, penunggang motosikal dilanggar, coz u-turn di tempat yang salah..... pastu teringat plak yang 2 tahun yang lepas arwah atok SyaCda jugak meninggal sebab dilanggar kereta yang kejar lampu ,dan klu kita tengok paper semalam dan hari ini jugak banyak story pasal excident huhu, (minta jauh la dari semua tu).... Salah siapa??

Ini bukan masanya untuk salahkan siapa2, kita sebagai pemandu dan pengguna jalan raya apa yang patut kita lakukan?? memandu secara berhemah, cermat @  & berhati-hati??? klu bawak slow orang langgar kita, kita bawak laju kita langgar orang?? yang mana 1 ek??
And then, antara lelaki or perempuan, yang mane lagi berhemah & cermat bawak kereta...... Tepuk dada tanya selera ~~~lalalalalala....





p/s : Memandulah dengan selamat, ingatlah orang tersayang....

~~Yang Terlintas Di Fikiran,Yang Terdetik Di Hati... 

8 comments:

eB ezrin said...

teringat2 kes eB lanmggar org ari tuh... pucat muker biler rider tuh bergolek2... adeiiii... tapi bukan slh eB... kena pau gaks akhirnyer... huwaaaaaaaaaaa

Sya_Cda said...

itu la mslahnye kan...aje je yg suke ambik kesempatan mngepau klu berlaku excident....ish xpatut xpatut...

Leya said...

sya..tgk blog leya..kita ada something untuk awak...followers bertuah..lalalala~~~~

Liya said...

hari-hari ade kes , kdg2 berhati-hati lebih pun leh jadi mangsa jugak

mintak dielakkan lah dari segala bencana . Amin

Sya_Cda said...

leya: oh my god, terkezut sy, tenkiu, suke tau...terharu pn ade..

Sya_Cda said...

liya: amin, mudah-mudahan kt semua bwh lindunganya..

vind87 said...

sya, arwh atok sya meninggal sbb accdnt? xtau pun..mga arwh d temptkn d kalangan org y beriman..AMIN

Sya_Cda said...

@vind87 2tahun lepas vin.. sedih sya xsempat jumpa dia buat kali t'akhir, masa tu sya kt kuantan, amin, mudah-mudahan..

Mesti Suka Baca Ini Jugak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...