Pages

Friday, July 1, 2011

Kebetulan ke???

Olaa...

Nak dijadikan cerita, masa kat ofis petang tadi,  dapat call dari company M ni.... dia call sebab nak buat audit confirmation balance.... pastu bla...bla ..bla ( duk bcakap) dgn officer company M tu,  pe yang dia nak  aku cakap aku dah hantar beberapa bulan lepas tapi dia cakap dia tak terima & dia minta aku faks je ke nombor sekian-sekian n dia ckp nama dia Badrul.... lepas bercakap dengan panjang lebar n aku pn letak phone, lepas tu baru aku terpikir,nombor faks je yang dia bagi & aku lupa plak ambik no phone dia,dah la aku tak confirm betul2 yang dia tu dari company M ke tidak... 

(mula la pikir macam2)

ishh betul ke dia ni dari company M tu (ke'confius'an telah melanda diri)... pastu aku check la letterhead company M tu, no faks yang En.Badrul tu bagi xsama dengan no faks yang ada pada  letterhead syarikat M tu.... (confius lg ni)... kan silap faks ke orang yang tak sepatutnya kan mampus aku kena gulai dengan bos...

Untuk kepastian,aku call la syarikat M tu, nak confirm de ke tak officer yang bernama En. Badrul... pastu dengan yakin aku men'dial' no company M tu.......

aku : "hallo, boleh bercakap dengan en. badrul?"

tukang jawab talipon : "hallloooo, ni cawangan kuala terengganu, saya ni pembantu makmal disini, kebetulan saya lalu saya angkat talipon" (dia jawab sambil tergagap, mcm org br blaja jd operator)

(conpius aku)

aku : "haaa??"  ( kuala terengganu??? bkn  company M ni kt KL ke (dalam hati je) , "err..., boleh cakap dengan en.badrul?"

tukang jawab talipon : " oooo pengetua, tunggu sekejap ye, sy panggil...."

aku : ...........................?????? pengetua ??? (dalam hati)

pastu aku terus letak talipon macam tu je, sambil mengaru-garu kepala yang tidak gatal... aikk betul ke en badrul tu.... pengetua ape plak ni.... (conpius 10x ganda)

pastu aku check la balik panggilan keluar kt skrin phone opis tu...rupanya aku siilap, tak letak '03' kat depan... pkai tekan no je aku ni.... hahahahaha

tapi yang aku peliknya , nama pengetua tu en badrul ke? kebetulan plak ek nama sama,  atau pun pembantu makmal tu tadi dengar aku sebut nak cakap dengan pengetua kot.... tapi jauh bebenor bunyinya 'pengetua'  dgn 'en.badrul'... dah  la no sama dengan no company M tu, cma beza aku tak letak '03' je kat depan.....pelik betul, hahahaha.... tergelak aku sorang2.... kebetulan ke tu??

Pastu, aku dial semula dengan no yang betul, n memang confirm de officer yang nama en.badrul, n aku call n  buat2 tanye  "en.badrul, de terima tak faks saya".....hihihihi (padahal mase tu aku tak faks pun lagi, just nak confirm je betul ke dia yg minta)...hahahahahahahahaha

p/s : Maaf en.Badrul, saya bukan nak bersangka buruk, cuma berhati-hati je...hihihi
 ( tak salah kan kalau kita berhati-hati, sebab walau sekecik hal sekalipun, ia tetap tanggungjawab yang kita kena laksanakan.... kan..kan...?? :-) )

moral of the story : salah aku jugak sebab masa terima panggilan tu pikiran sedikit melayang, sebab tula jadi  tak confirm dgn apa yeng en.badrul tu ckp... tapi 'kebetulan' yang berlaku tu telah membuat aku conpius tahap maksima n masih terpikir2, nak tergelak pn ade.....




~~Yang Terlintas Di Fikiran,Yang Terdetik Di Hati...

4 comments:

muz said...

fikiran melayang ye, ingat sum1 ke...hehe

Sya_Cda said...

muz : hihi...mne ade,pikir hal keje jugak la...hehe

eB ezrin said...

sesekali g2 x per... tapi kalo selalu masakkkk ;p

Sya_Cda said...

@eB ezrinhihihi klu selalu, jadi masakkk lemak cili api la gamoknye...hihi

Mesti Suka Baca Ini Jugak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...