Pages

Monday, July 18, 2011

Virus baru menyerang Facebook. berhati-hati la...

Olla... tadi ade terbaca kat wall facebook mber, dia ade post pasal  ni:


VIRUS BARU KAT FACEBOOK !
PENERANGAN :
1. virus tersebut tersebar melalui IM dimana dia bermula dengan chat ......
hi. how are you?"
2. kemudian korang reply pd chat tersebut , dia akan hantar "Wanna laugh? :)"
3. selepas korang reply , dia akan menghantar kan "It is you on the video ?))    
want to see?)"
4. then lepas tu , dia akan hantar satu LINK & link tu laa VIRUS
huhu...takut plak bile bace, macam2 sekarang....lepas tu aku copy n paste la kat dua tiga orang mber pasal ni... and then diorang pun cakap dah ade orang kena virus ni... acc. facebook dia orang jadi takleh bukak terus...kena block la ape la...

pastu tak sampa 1/2 jam aku dapat mesej tu,terkezut aku....huhu...kurang asam jawa betul.....


Nasib da tau awal2 pasal ni...klu tidak tak tahu la ape akan jadi dengan acc. facebook aku nti,mungkin akan jadi sama macam acc. facebook cik eka (acc. fb cik eka pn kena virus jugak, tp xth la caranya same ke tidak)...huhuhu


Dan aku tak pasti sama ada perkara ni betul ke tidak...walau apa pn..kita tetap kena berhati2 kan...
Nak tahu lagi cite pasal virus or hacker bace kat sini (ceritamamat)
sape2 lagi yang tau pasal ni...boleh la share dengan syaCda ok...(sharing is caring, right.. :))
daa.......


p/s : kalau betul la tu virus agaknya, efect kat lappy x???


~~Tiada Yang Istimewa, Hanya Sekadar Nukilan...


8 comments:

Cik Eka said...

awk.bukan pasal chat ni..hehehe.saya rasa takde kene mengena kot..sebab eka dah lama tau ni virus..hehehe..tq

ha,nak tau camne nak tukar kotak komen jadi pop up window supaya org lebih mudah komen??

http://ekahafizy.blogspot.com/2011/04/tuto-membuat-comment-pop-up-bukan.html

Sya_Cda said...

@Cik Eka oo mcm tu...hihi....tenkiu 4 sharing cik eka..:)

Cik Eka said...

hehehe..same2..eka tak kena virus pun..hehe..

kena aniaya adalah...hehe

Sya_Cda said...

ooo...mcm tu plop..hihi..silap bce agaknye..hihi.... mcmne la boleh kena aniaya?mcm2..

eB ezrin said...

MASYAALLAH, MCM2 LA SKAMNG NIH HU3

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan, wah...nice info, nanti blh share2 ni. best dapat follow blog ni. trm kasih sbb sudi jenguk2 blog sy.

Sya_Cda said...

@eB ezrin a'ah eb..sbb tu kena hati2...ramai da kene...

Sya_Cda said...

@Santri T.P.I.N.I tenkiu, sudi jenguk kembali :)

Mesti Suka Baca Ini Jugak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...