Pages

Friday, July 20, 2012

S.A.L.A.M R.A.M.A.D.H.A.N

Assalamualaikum...


Ramadhan datang lagi.. bulan yang penuh rahmat dan keberkatan, syukur kerana Dia masih memberi peluang untuk merasai nikmat Ramadhan yang penuh barakah, memberi peluang untuk merebut keistimewaan yang ada dalam bulan Ramadhan Al-Mubarak.Sepertimana Sabda Rasulullah S.A.W : 

Sesungguhnya bulan Ramadhan telah datang mengunjungi kamu. Bulan penuh keberkatan. Allah S.W.T telah mewajibkan kamu berpuasa dalam bulan ini. Semua pintu syurga dibuka dan semua pintu neraka ditutup. Syaitan-syaitan ditambat. Di dalamnya terdapat satu malam yang lebih baik daripada 1000 bulan. Sesiapa yang dihalang dari kebaikannya maka sesungguhnya dia benar-benar terhalang.” ( hadith Nabi S.A.W. yang diriwayatkan oleh An-Nasa’i daripada Abu Hurairah r.a)

Ramadhan amat bermakna bagi setiap mukmin. Bukan hanya sekadar menahan lapar dan dahaga, tapi manfaat yang dijanjikan oleh Allah amatlah besar, dimana Dia membuka jalan dan mempermudahkan untuk mendapat pahala yang berlipat kali ganda. Jadi, adalah tersangat lah rugi jika kita terlepas manfaat dan keberkatan yang begitu banyak didalamnya. Semoga kita semua tidak tergolong dalam golongan orang-orang yang rugi.

@>~ Selamat menyambut Ramadha Al-Mubarak, maafkan seandainya ada salah dan silap, terkasar bahasa, tersilap bicara dan terguris di hati sama ada sengaja atau tidak :) Semoga Ramadhan kali ini dipenuhi keberkatan, kebahagian, dimurahkan rezeki dan dilimpahkan rahmat pahala dariNya.. InsyaAllah.. Amin..


Tiada Yang Istimewa, Hanya Sekadar Nukilan

3 comments:

Makwe Kintan said...

salam jualah kwn...jgn ponteng puasa lak =)

CikSyaCda said...

@Makwe Kintan hahaha...kamu pn same..jgn ponteng2..hehe :D

Faizul Osman said...

salam ramadhan... semoga ramadhan kali ni bermakna..

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/nice-song-najwa-latif-adamu.html

Mesti Suka Baca Ini Jugak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...